HomeLični rast i razvojSportski koučing | 365 Life Coaching

Trening  se nikada ne zaustavlja ukoliko želite izvandredne rezultate u životu! To najbolje znaju sportisti, jer je za postizanje ciljeva najvažniji trud i rad! Bez obzira da li ste profesionalno bavite sportom ili ste tek početnici, uvek postoji mogućnost da budete još bolji u onome što radite.

Sportisti su svedoci situacija poput različitih mentalnih blokada, negativnih stanja i emocija, povreda, negativnih uverenja ili sukoba, koje često ne mogu sami da prevaziđu. Iako treniraju redovno, pokazuju svoj maksimum, posvećeni su i nisu skloni odustajanju, rezultati nisu zadovoljavajući. Dešava se da uz pomoć porodice, trenera, partnera, prijatelja uspeju da prevaziđu negativne periode, međutim nekada nije dovoljna samo ova vrsta pomoći.

Sportski kočing se pored osnovne misije razvoja potencijala sportista, definisanja ciljeva i mogućnosti, mentalne spremnosti za sportske izazove bavi i poboljšanjem sledećih performansi kod sportista:

  • Koncentracijom, samopouzdanjem, sigurnošću, volje, pobedničkog stava, preciznosti,
  • Pomeranjem i sklanjanjem limita, odnosno ograničavajućih uticaja na putu ka uspehu
  • Razvijanjem mentalne snage i jačanjem pozitivnih uverenja
  • Zaštitom od negativnih uticaja, balansiranjem uma i tela, energizacijom organizma
  • Otkrivanjem na načina da se iskoriste postojeći resursi

Iako je u svetu ovakav način rada već dugo prisutan u sportu, Srbija je još uvek pionir u sportskom koučingu. Međutim, kako su rezultati ovakvog načina rada pozitivni, ali i odmah vidljivi i merljivi, sve više sportista, ali i roditelja sportista se odlučuje za sportski koučing kako bi delimično ili potpuno otklonili jaz između mesta gde se trenutno nalaze i gde bi želeli da budu.

Košarkaški trener Fil Džekson, nikada nije bio bolji u samoj igri od Majkl Džordana ili Kobi Brajanta, košarkaša koje je trenirao. Ali je Džekson bio izvanredan u izradi pobedničkog plana igre i iskazivanju najboljeg u svojim igračima.

Sportski treneri će u sinergiji sa ličnim trenerom u Vaš život uneti određenu vrstu vrednosti i stručnosti, čime će Vaš trud, znanje i veštine doneti izvanredne i natprosečne rezultate.

Tražite pouzdanog kouča?

https://365lifecoaching.rs/wp-content/uploads/2018/04/365lc-logo-white-2.png

Pratite nas na društvenim mrežama: