BlogŽelim 1.000.000 dolara! | 365 Life Coaching

16.7.2018.

Lepota koučinga je u tome što, uz pomoć određenih veština i alata, može da dovede do potpunog obrta situacije i stanja u kojima se klijent nalazi, ili da ga navede na sasvim drugačija razmišljanja od onih koja je imao pre dolaska na koučing sesiju.

Koketiranje sa pravilno upotrebljenim pitanjima, doprinosi kreiranju budućnosti (planova i ciljeva), baš onakvom koja je po meri klijenta, iako on, pre koučing sesija, često ima potpuno suprotnu ili drugačiju percipciju.

Uistinu, nije svako pogodan klijent za koučing. Međutim, dobar i pouzdan kouč će uspeti da dopre do suštine svakog pojedinca, a u zavisnosti od saznanja do kojih dođe tom prilikom, ili će nastaviti sa sesijama ili se srdačno pozdraviti sa bivšim potencijalnim klijentom.

Nekada klijent bude iznenađen novim spoznajama na sesijama, ali često se dešava da i sam kouč, iako nema predubeđenja bude, vrlo iznenađen.

Jednom prilikom , na prvoj sesiji, dakle dok se još ne postavljaju „teška“ pitanja i na kojoj se stvara dobar odnos sa klijentom i upoznaje sa temama saradnje, ja sam doživela iznenađenje koje me je zateklo, tako da nisam znala da li da nastavim, ili da se, kao sa početka priče, srdačno pozdravim sa bivšim potencijalnim klijentom.

Naime, sve što sam znala pre prve sesije, je da se radi o ženi koja je vrlo ambiciozna i harizmatična. I zaista, emitovala je pozitivnu energiju. Vrlo brzo smo se našle u koučing pozi, i bez previse uvodne priče, nastupila sam sa pitanjem: Ok, zašto smo mi danas ovde?

Kao iz topa je odgovorila – “Želim da imam million dolara na računu u banci!!!”

Ok, zastala sam malo, napravila ozbiljan izraz lica, kao da joj tom prilikom telepatski šaljem željenu sumu na bankovni račun. Zapravo, pomislila sam – “ok, izdržaću još dvadesetak minuta, neću joj naplatiti sesiju, ali ću joj reći da sam bukirana do Nove godine (bio je mesec maj).

Ona je ćutala. Vrlo svesna svoje želje. Ja sam pažljivo smišljala sledeće pitanje.

E onda je usledilo iznenađenje. Dakle, moj klijent je bila ambiciozna i vrlo harizmatična žena, ali je zapravo ona duboko verovala da, pored postojećeg uspešnog posla, može da ostvari svoj san – 1.000.000 $ na svom računu!

Korak po korak, pitanje po pitanje, već na prvom satanku uspele smo da ustanovimo da je njen san ostvariv. I iz SNA preformulisale smo ga u CILJ. Vrlo brzo osmislile smo i akcione korake. A do kraja našeg druženja (10 sesija), odradile smo, tj. ona je odradila 70 % dogovorenih aktivnosti koje su vodile ka ostvarenju cilja. Iako smo na prvoj koučing sesiji kao vremensku distancu za postizanje cilja odredile 5 godina, nakon godinu dana mi je javila da je njen račun u banci “bogatiji” više od polovine zamišljene sume.

I to je bila moja pobeda! Elan da uvek nastavim sa pitanjima! Podstrek da istražujem i istražujem, bez ikakvih predubeđenja, stavova, predumišljaja.

Naravno, ona je duboko verovala i od “života” očekivala pomenuti iznos. Moj savet je da mudro osmislite  Vaših “1.000.000 dolara”, pronađete pouzdanog kouča i upustite se u magičnu avanturu – koučing i onda ste zaista na korak do uspeha!

Trust the process!

Ivana Pelesić – life coach

https://365lifecoaching.rs/wp-content/uploads/2018/04/365lc-logo-white-2.png

Pratite nas na društvenim mrežama: